AKO informationscenter

OSS - Mekaniske klemmeventiler

Generelt

I modsætning til den pneumatiske slangeventil bliver elastomer/gummimembranen for den mekaniske klemmeventil ikke klemt af med trykluft eller neutrale gasser/væsker, men klemmes af ved hjælp af mekanik.

Fordele: De mekaniske klemmeventiler har ved hjælp af membranernes åbningslasker en fast forbindelse med mekanismen, således kommer membranen for klemmeventilen også efter længere lukning altid tilbage til udgangsstillingen og åbnes igen med hele diameteren.

Mekaniske klemmeventiler egner sig væsentlig bedre til gennemløbs- eller indstillingsreguleringer. De kan desuden bruges manuelt med håndhjul og udstyres variabelt med forskellige drev.

De mekaniske slangeventilers byggelængde er forskellig afhængigt af serie. De mekanisk aktiverede slangeventiler fra serie RV findes i byggelængder iht. DIN 3202 F5/F15, ASME B16 lang og/eller ISO5752 tabel 6. Der findes ingen standard for byggelængden for OV klemmeventiler.

Lukketiderne for de mekaniske klemmeventiler afhænger af kapacitet og drev. Principielt er lukketiderne for de elektriske servomotorer væsentlig langsommere end de pneumatiske drev. Lukketiderne for pneumatiske drev kan med faktor 1,5 - 2 sammenlignes med de pneumatiske slangeventilers. Kontakt helt enkelt vores salgsteam i hvert enkelt tilfælde.

Ja der findes mekaniske slangeventiler med "Fail safe" stilling i form af pneumatiske cylindere der lukkes med fjederkraft.

Mekaniske klemmeventiler fra OV serien dækker anvendelsesområdet i lavtryksområdet med et ideelt pris/ydelses forhold. Desuden har OV klemmeventilerne et hus af aluminium, der gør det lettere at montere dem og sparer logistikomkostninger. Anvendelserne med højere driftstryk eller højere krav dækkes ideelt af RV klemmeventilerne. Desuden skal det store antal varianter nævnes. Vi har vel det største udvalg af materialer og tilslutningsmuligheder.

Der findes intet sikkert svar på dette. Kraftige vibrationer kan medføre beskadigelser, særlig hvis klemmeventilerne står under stor belastning. Vores salgsteam står når som helst til rådighed for rådgivning.

Ja med de mekaniske klemmeventiler kan man valgfrit køre til mellemstillinger, helst ved hjælp af en pneumatisk positionsstyring eller en elektrisk servomotor med reguleringsfunktion. Desuden kan der køres til forud definerede mellemstillinger og indstilles ved hjælp af nærhedsafbrydere.

Op til kapacitet DN50 er der anbragt en positionsstift på OV klemmeventilerne. På bestilling kan denne også monteres ved større kapaciteter.

Funktion & teknik

Cylinderen kan for at dæmpe bevægelsen også påtrykkes med luft på fjedersiden.

Ja, det kan man som regel udgå fra. Undtagelser er tænkelige, hvis forbindelsen til membrantrykkerne er blevet afbrudt, for eksempel ved overbelastning af membranerne for mekaniske klemmeventiler og afrivning af åbningslaskerne.

De mekaniske klemmeventiler fra serie OV kan, afhængigt af kapacitet, anvendes op til driftstryk på maksimalt 5 bar. De mekaniske klemmeventiler fra serie RV findes i følgende trykklasser til driftstryk 6 bar, 10 bar, 16 bar, 25 bar og 40 bar.

Både for pneumatiske og elektriske drev tilbyder AKO egnede tilbehørsvarianter, med hvilke man kan realisere de mest forskellige reguleringsopgaver ved hjælp af et 4..20mA indgangs-strømsignal.

Ved stillingsregulering stabiliseres en procentuel åbningsgrad for et armatur ved hjælp af indgangsstrømsignal og holdes også konstant ved svingninger i mediet.

Ved et elektromotorisk drev finder der ikke en belastningsudveksling sted ved disse reguleringsvarianter på grund af den selvspærrende spindel.

Ved gennemløbsregulering udlignes indgangssignalet ved hjælp af en overordnet gennemløbsmåling med stabilisering som formål til en ønsket gennemløbsrate ved pågældende forandringer. Drevet er derfor udsat for lastvekselspil og skal være konstrueret i henhold til dette.

Anvendelsesområder

Hver mekanisk klemmeventil har visse fordele og ydelsesgrænser, der skal afstemmes med de lokale betingelser. Vores salgsafdeling rådgiver dig gerne.

En sikker angivelse er -10°C. Vi ved, baseret på erfaring, at de mekaniske klemmeventiler også fungerer udmærket ved lavere temperaturer.

Den mekaniske klemmeventil kan også anvendes ved let vakuum på op til maks. 100-150 mbar. Ved anvendelser med højere vakuum skal du venligst henvende dig til vores salgsteam, vi rådgiver dig gerne.

Manuelt aktiverede klemmeventiler anvendes helst der, hvor automatisering på grund af at aktiveringen sker sjældent, er unødvendig. En yderligere fordel ligger i den selvspærrende spindel, der sørger for, at forud indstillede mellemstillinger ikke forandres på grund af tryksvingninger i mediet.

Vedligeholdelse

Ja, membranerne på de mekaniske klemmeventiler kan alle udskiftes på plads uden specialværktøj. Hertil stiller vi monteringsvejledninger og monteringsvideoer til rådighed for alle slangeventil-typer under websiterubrikken "Downloads".

Da de mekaniske klemmeventiler på grund af konstruktionen kun har elastomer/gummimembranen stående i produktstrømmen i berøring med produktet, er det som regel kun membranen der er en virkelig reserve-/sliddel. Som et perfekt hjælpemiddel ved udskiftning af elastomer/gummimembranen på de mekaniske klemmeventiler står der monteringsvejledninger på 12 sprog og online monteringsvideoer til rådighed på vores website. De illustrerer detaljeret hvorledes elastomer/gummimembraner for mekaniske klemmeventiler udskiftes.

Styring & tilbehør

Vi har relevant tilbehør på lager til mange krav. Komponenter, der ofte købes, er magnetventiler, tryk-/filterregulatorer, nærhedsafbrydere/-sensorer, pneumatisk positionsstyring og så videre.

Materialer

Til de mekaniske klemmeventiler fra serie OV kan man vælge aluminium. Til de mekaniske klemmeventiler fra serie RV kan man vælge støbejern, stål eller rustfrit stål.

Til de mekaniske klemmeventiler fra serie OV kan man vælge mellem naturgummi, EPDM, EPDM levnedsmidler, neopren eller nitril. Til de mekaniske klemmeventiler fra serie RV kan man vælge mellem naturgummi, naturgummi levnedsmidler, EPDM, EPDM levnedsmidler, nitril, butyl eller viton.

De drejer sig om pulverlakeringer iht. normal industristandard. OV slangeventilerne er som standard lakerede i orange (RAL2009) og RV slangeventilerne i blå (RAL5015). Der findes ingen specielle datablade angående lakeringen.

Markedsleder i hele verden

39år gammelt familieforetagende

600nye kunder om året

20.000kunder i hele verden

Enestående løfte om leverance

< 0,2 %reklamationsrate

> 99 %kundetilfredshed

30forhandlere i hele verden

Største produktudvalg

10.000slangeventil-versioner

2.500versioner kan leveres fra lagret

100.000solgte enheder om året

Omfangsrige serviceydelser

80CAD-formater

32monterings- & animationsvideoer

16oversættelser af dokumentationen