AKO informationscenter

OSS - Slangeindsatse for ventilen

Generelt

Membraner for mekaniske klemmeventiler regnes for teknisk tætte, en diffusion af let flygtige gasser er dog mulig og kan ikke udelukkes. Den mest diffusionstætte elastomer i AKO s udvalg af membraner for mekaniske klemmeventiler findes hos FPM (viton).

Membraner for mekaniske klemmeventilers maksimale driftstryk afhænger af slangeventiltypen samt slangeventilserien, de findes i vores datablade eller også kan du kontakte vores salgsteam.

Ja, på bestemte mekaniske klemmeventiler. Spørg vores salgsafdeling om dette.

Formålet med vævet i membranen for klemmeventil er blandt andet trykstyrke og at membranen skal fungere optimalt. Kvaliteten og konstruktioner er ved siden af den egentlige gummikvalitet afgørende for den høje kvalitet og den standtid for membranen for klemmeventil, der er et resultat af dette.

Ja denne version af membraner for klemmeventiler findes, deres mekaniske og fysiske egenskaber er dog indskrænkede. Kontakt venligst vores salgsteam med dine konkrete behov og krav.

Membraner for mekaniske klemmeventiler fremstilles manuelt og bearbejdes derefter i flere arbejdsskridt til slutproduktet. Det hele er meget arbejds- og lønomkostningsintensivt, det er blandt andet derfor, at prisen på membraner for mekaniske klemmeventiler ikke kan sammenlignes med den for et slangestykke f.eks. på en ekstruderet slange. Membraner for mekaniske klemmeventiler er også manuelt fremstillede artikler og fremstilles enkeltvis i specielle værktøj, hele fremstillingsprocessen er forbundet med store udgifter og lønomkostningsintensiv.

Membranerne for mekaniske klemmeventiler fremstilles iht. vores elastomerblandings- og konstruktionsbestemmelser til størstedelen i Tyskland.

Vi anvender kun de bedste ingredienser i vores elastomerblandinger. Ved hjælp af den konstante forbedring af elastomerblandingerne, der er foregået i mange år, samt membranernes konstruktion, har vi ved hjælp af vores erfaring inden for området styring af slangeventiler klaret at forøge klemmeventilernes membraners standtider og dermed "Best total cost of ownership" maksimalt, hvilket resulterer i en kundetilfredshed på 97 %.

Markeringerne giver information om membrantype, produktionsbatch samt fremstillingsdato.

Hvis der opstår en defekt kan man ved hjælp af klemmeventilens membrans produktionsbatch spore information om fremstillingen af den pneumatiske slangeventil.

Mulige koblingscyklusser for en membran for klemmeventil afhænger af mange faktorer og driftsforhold, som for eksempel styre-/lukketrykket, medie-/driftstrykket, driftstemperaturen og driftsmediet. Derfor kan man desværre ikke udtale sig sikkert om antallet af koblingscyklusser, men vores salgsteam er dog, baseret på årtiers erfaring, i stand til at vurdere antallet af koblingscyklusser efter angivelse af alle anvendelsesdetaljer pr. slangeventilstørrelse og version, derfor skal du helt enkelt informere os om dine anvendelsesdetaljer, så kan vi give dig en grov vurdering mht. antallet af koblingscyklusser for din anvendelse. Man kan grundlæggende sige, at antallet af koblingscyklusser falder med større slangeventilstørrelser/-kapaciteter. Ved vores konstante udmattelsesprøvninger på fabrikken opnår membranerne for mekaniske klemmeventiler afhængigt af størrelse/kapacitet og højden på styre-/lukketrykket fra 50.000 op til flere millioner koblinger. Informer os derfor helt enkelt om din anvendelse, så kan vi give dig en grov vurdering mht. antallet koblingscyklusser for dit anlæg.

De væsentlig kriterier for dette findes i vores driftsvejledninger og skal så vidt muligt overholdes. Naturligvis rådgiver vi dig gerne om netop din anvendelse.

Nej. Membranerne for mekaniske klemmeventiler er konstrueret med henblik på vores AKO slangeventiler. Ved udvendige forandringer bliver de ubrugelige i slangeventiler. Informer os venligst om de konkrete afvigende mål for membranerne for klemmeventiler, vi rådgiver dig gerne.

På internet findes der et stort antal bestandighedstabeller for elastomerer. Hvis der ikke findes egne erfaringer eller kundskab mht. vores membraner for mekaniske klemmeventilers bestandighed, rådgiver vi dig gerne eller giver vores anbefalinger.

Membrankvaliteter

PTFE egner sig ikke som materiale til membraner for mekaniske klemmeventiler på grund af de fysiske og mekaniske egenskaber, en begrænset kompressionsdeformationsrest, begrænset formstabilitet og begrænset brudstyrke.

Valget af det mest egnede materiale til membraner for mekaniske klemmeventiler afhænger altid af driftsmediet og driftstemperaturerne. Principielt kan man sige at alle grovvarer, slam, støv, suspensioner med driftstemperaturer < 80°C uden kemiske tilsætninger og/eller uden krav mht. kemikalieresistens bedst dækkes med naturgummi. For alle andre driftsmedier med særlige krav, som for eksempel kemikalieresistens, egnethed til levnedsmidler og/eller højere driftstemperaturer bør vores salgsteam udføre en beregning/specificering. Du er velkommen til at kontakte os når som helst med information om din anvendelse og dine krav.

Vedligeholdelse & udskiftning af membran

På vores website findes der under rubrikken "Downloads" monteringsvejledninger på 12 sprog og monteringsvideoer for hver slangeventiltype/-serie, der detaljeret illustrer udskiftningen af membraner for mekaniske klemmeventiler.

Nej alle klemmeventiltyper er konstrueret således, at membranen for klemmeventilen nemt kan udskiftes på plads uden specialværktøj.

Nej. Ud over at gøre monteringen nemmere sørger monteringspastaen også for at membranen sidder bedre fast i fastspændingsanordningen. Fedt bevirker det modsatte og kan i værste tilfælde for eksempel i berøring med NR elastomer medføre, at NR elastomeren kvælder op og går i opløsning.

Driftstemperaturer

Afhængigt af elastomer kan membraner for mekaniske klemmeventiler uden ekstra forholdsregler anvendes ned til -10°C, iht. vores erfaringer er mange membraner for klemmeventiler blevet anvendt i koldere områder uden funktionsbegrænsninger.

De maksimale driftstemperaturer for membraner for mekaniske klemmeventiler afhænger af materiale/elastomer og ligger med silikone og viton på 130°C.

Opbygningen af vores membraner til de pneumatisk aktiverede slangeventiler består af forskellige komponenter for at sikre en perfekt funktion mht. formstabilitet og en lav kompressionsdeformationsrest. Derfor kan den del af membranen for klemmeventilen, der ikke berøres af mediet/produktet, kun tåle op til 80°C.

Certifikater

FDA-overensstemmelse eller EHEDG certifikat for komplette slangeventiler i hygiejnisk version (EHEDG certifikat kan hidtil kun fås i forbindelse med EPDM kvalitet)

Markedsleder i hele verden

39år gammelt familieforetagende

600nye kunder om året

20.000kunder i hele verden

Enestående løfte om leverance

< 0,2 %reklamationsrate

> 99 %kundetilfredshed

30forhandlere i hele verden

Største produktudvalg

10.000slangeventil-versioner

2.500versioner kan leveres fra lagret

100.000solgte enheder om året

Omfangsrige serviceydelser

80CAD-formater

32monterings- & animationsvideoer

16oversættelser af dokumentationen